Producent af hæve-/sænkeborde og andre kontormøbler

Kontorborde og ergonomiEt ConSet elektrisk hæve/sænke kontorbord giver dig mulighed for let at ændre din arbejdsstilling ved et tryk på en knap.
Sådan skal et kontorbord være. Det er ergonomi med fornuft.

Når du ændrer din arbejdsstilling ofte, undgår du ensidigt gentaget slid på din muskulatur og dine led.

Det er ikke et lovmæssigt krav, at man skal have et elektrisk hæve/sænke kontorbord, MEN det er et lovmæssigt krav, at man skal kunne ændre sin arbejdsstilling og indrette arbejdspladsen efter den enkelte bruger. Arbejdstilsynet er tilsynsførende organ når det drejer sig om at alle danske virksomheder fra den 1-1-1997 skulle leve op til arbejdstilsynts retningslinier vedr. arbejde ved skærmterminaler (AT bekendtg. nr. 1108 af 15. december 1992 og AT anv. 4.0.1.1). Desuden skal alle EU lande overholde EN 527-1 (Borde og skriveborde, Del 1, Mål).

 

Den rigtige indstilling af dit kontorbord sammen med din kontorstol findes der mange forskellige vejledninger til og meninger om. Alle eksperter er dog enige om, at det vigtigste er at ændre sin arbejdsstilling ofte. Desuden giver vi herunder nogle tommelfinger-regler for dit valg af kontorbord:

 

  • Kontorbordet skal kunne højdeindstilles, så det kan tilpasses den enkelte, og gøre det muligt, at placere skærm, tastatur og mus i passende højde.
  • Borddybden skal være så stor (min. 80cm), at skærmen kan placeres i den optimale afstand fra brugeren, og ved musearbejde skal hele underarmen kunne hvile på bordet.
  • Kontorbordet skal have en bredde, så der er fralægningsplads til begge sider af tastaturet.
  • Bordpladen skal være så dyb, så man kan hvile håndled og underarme foran tastaturet.
  • Under bordet skal konstruktionen være således, at benene kan bevæges frit.
  • Ved længerevarende læsearbejde el.lign. kan det være fordelagtigt at bordpladen kan skråtstilles.

 

Ønsker du mere specifik vejledning omkring kontorborde, kan du kontakte os på telefon +45 9680 0080 eller en af vore forhandlere. De kan vejlede dig omkring valget af det helt rigtige kontorbord.

 

 

Kontorborde og ergonomiKontorborde og ergonomiKontorborde og ergonomi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ConSet Homepage DanmarkloaderConSet A/S | Industrivej 23 | 6900 Skjern | Danmark +45 96 80 00 80 conset@conset.com